Wie ik ben en waarom ik met je wil delen hoe menszijn werkt...... - Vrijer dan je denkt

Ga naar de inhoud

Wie ik ben en waarom ik met je wil delen hoe menszijn werkt......IK BEN HENNIE
Al mijn hele leven ontmoet ik mensen en blijf ik de unieke verhalen over het leven fascinerend vinden. Verhalen van blijdschap, angst, verdriet, pijn of machteloosheid en altijd weer dat moment van veerkracht.
Deze veerkracht, ook wel ‘ innate wellbeing’ genoemd, is aangeboren welzijn, en zit daarmee in ieder mens. Het raakt soms verstopt onder het misverstand dat ons welzijn afhankelijk zou zijn van situaties en omstandigheden buiten onszelf. Gaan ontdekken in je eigen leven dat dit berust op een hardnekkig misverstand brengt je steeds sneller, en vaker terug bij rust en vertrouwen. Leren hoe menszijn werkt helpt je als een soort gids door het leven van alle dag. We leven en beleven ons denken. Het werkt inside-out in plaats van outside-in. Dit is te herkennen in je eigen leven als je bereid bent er met een open en nieuwsgierige blik naar op zoek te gaan. Want waarom associeert de één vakantie met wandelen in de bergen, waarbij een beetje afzien niet wordt geschuwd, terwijl de ander het liefst de hele dag aan het zwembad ligt van een all inclusive resort? Wat maakt dat de één de rode auto toch echt de mooiste vindt terwijl de ander dat veel te opzichtig vindt en liever kiest voor zwart?
 
De 3 principes mind consciousness en thougt beschrijven op een eenvoudige en toegankelijke manier hoe menszijn werkt. Binnen mijn begeleiding maak ik daarom graag gebruik van deze metafoor over de werking van de menselijke ervaring. Per dag kunnen er wel 50.000 bewuste en onbewuste gedachten langskomen, je hebt weinig invloed op welke gedachten je bewustzijn binnenkomen. Het voorkomt dus ook niet dat je je blij, bang, boos, verdrietig of machteloos kunt voelt, terwijl je soms niet eens weet waarom. Het helpt wel om deze gedachten en gevoelens niet zo serieus te nemen, ze niet te gaan analyseren, hoe waar en echt ze soms ook lijken. Weten, herkennen en ook echt gaan voelen hoe menszijn werkt maakt leven lichter, speelser en leert je om meer te gaan vertrouwen op de wijsheid van het leven zelf. Zoveel slimmer en wijzer dan wij ooit zullen zijn!

Ik begeleid zowel individuen als groepen. Dit kan zijn in de vorm van coaching, supervisie, intervisie of stervensbegeleiding. Ik heb de supervisieopleiding gevolgd en ben geregistreerd bij de beroepsvereninging voor professioneel begeleiders. Uit nieuwsgierigheid ben ik een opleiding tot coach 3 principes gaan volgen, daar heb ik ondekt hoe menselijke ervaringen van moment tot moment tot stand komen. Een verrijking van mijn werk en leven welke ik meeneem in al mijn begeleidingstrajecten. Vervolgens kwam de opleiding tot stervensbegeleider op mijn pad, inclusief de specialisatie rituelen bij levenseinde. Een thema wat van jongs af aan als rode draad door mijn leven loopt. Bij leven bespreken wat je wensen zijn als het einde komt, kan rust brengen bij nabestaanden in een toch al verdrietige tijd. Nu onstaat de behoefte, en is het tijd om zelf weer te gaan spelen, de opleiding tot Vakspecialist Playfulness bij the School of Play sluit hier goed bij aan. Ik heb er zin in!
Terug naar de inhoud